Hlavní obsah

Policista si vymyslel přestupek a chtěl peníze, nyní jde před soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Před soudem kvůli korupci stane nyní už bývalý policista z Nového Jičína. Nejprve si v listopadu při dopravní kontrole údajně vymyslel přestupek. Po řidiči pak chtěl za jeho neřešení úplatek ve výši 5000 korun, řekl státní zástupce Alois Dlouhý, který se případem zabýval.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Vyšetřování jsme již ukončili a případ předali soudu. Ten by měl nařídit hlavní líčení," řekl žalobce.

Podle obžaloby si řadový policista při kontrole řidiče na Novojičínsku vymyslel, že má k dispozici radarový záznam, podle kterého šofér překročil povolenou rychlost. "Nic takového ale neměl," řekl Dlouhý. Navíc podle něho požadoval 5000 korun.

"Za to řidiči slíbil, že přestupek nebude řešit," řekl žalobce. Dodal, že dvojice se měla potkat následující den na čerpací stanici na Novojičínsku, tam chtěl policista úplatek přijmout. Ještě před tím ale řidič vše oznámil a schůzka se uskutečnila pod policejním dohledem.

Policista popírá, že by si o úplatek sám řekl. "Hájí se tím, že mu byl nabídnut. Pokud by tomu tak opravdu bylo, hrozil by mu nižší trest," řekl Dlouhý. Dodal, že tuto verzi vyvracejí nahrávky, které policisté zajistili při předání peněz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám