Hlavní obsah

Školák vyprovokoval staršího mladíka a pobodal ho

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Brod

Dvěma bodnými ranami skončila ve čtvrtek bitka dvou mladíků v Uherském Brodu. Do sporu se dostali cestou do školy, teprve 14letý chlapec vytáhl nůž a opakovaně zasáhl o čtyři roky staršího mladíka na ulici.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Vše začalo ve čtvrtek ráno provokací ze strany mladšího z protivníků. Osmnáctiletý hoch neudržel nervy na uzdě a školáka povalil na zem.

„Když se čtrnáctiletý hoch zvedal ze země, vytáhl z kapsy nůž a staršího chlapce dvakrát bodl do levého boku. Pak nůž zavřel a odešel pryč. Pobodaný mladík rychle došel do školy a následně jej učitelé odvezli na ošetření,“ přiblížil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Asi osm centimetrů hluboká rána naštěstí nezasáhla žádný důležitý orgán a mladík byl po ošetření z nemocnice propuštěn. Při policejním vyšetřování se čtrnáctiletý chlapec k činu doznal.

Takový skutek je zákonem posuzován jako spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a hrozí za něj tři až deset let vězení.

„Čtrnáctiletý pachatel ovšem není trestně odpovědný, nečeká jej tedy vězení. Protiprávní skutek se ale projednává před soudem, který ukládá nezletilým pachatelům výchovná opatření,“ vysvětlil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám