Hlavní obsah

Obchodníka s drogami zastavily až policejní výstřely

Právo, Jiří Růžička
Přerov

Teprve výstřely z policejní pistole zastavily na Přerovsku devětadvacetiletého muže podezřelého z rozsáhlé výroby drog. Stihl přitom nabourat policejní vůz. Za podobných okolností stejný pachatel policii po honičce utekl již v prosinci.

Foto: Policie ČR

U obchodníka s drogami, kterého zastavily až varovné výstřely, našli policisté zbraň i drogu.

Článek

„Nyní skončil ve vazbě a je obviněn z několika trestných činů,“ řekla v pátek mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová.

Muže dopadli policisté v úterý těsně po předávce pervitinu jedné z odběratelek. Nejprve se jej pokusili zastavit v Dluhonicích, na výzvu však nereagoval a ujížděl pryč. Policisté proto použili varovný výstřel, ale bez výsledku. „Na ulici Náves narazil do jednoho z policejních vozidel, druhé bylo poškozeno tím, jak se řidič pachateli vyhýbal, aby nedošlo k nárazu,“ uvedla mluvčí. Policisté muže nakonec dopadli, v jeho autě našli pod volantem ukrytou střelnou zbraň, náčiní na výrobu pervitinu a zhruba 20 gramů drogy.

Při prosincové události muž do policistů najížděl, ohrožoval je i ostatní účastníky silničního provozu. Nezastavil ho ani varovný výstřel.

Podle policistů zadržený muž minimálně od začátku loňského roku zprostředkoval a prodal pervitin přibližně ve 110 případech. Pro chemikálie na jejich výrobu jezdil na Slovensko a do Polska. Sám pachatel je dlouhodobým uživatelem drog.

„Muž si vyslechl obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, z násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám