Hlavní obsah

Muž v Karviné střílel na policisty, spletl si je v noci se zloději

Právo, Aleš Honus
Karviná

Incident, při kterém se policisté a strážníci ocitli omylem pod palbou obyvatele jednoho z rodinných domů v Karviné, se odehrál v noci na pátek v Karviné. Policisté kolem půlnoci v městské části Fryštát pátrali v zahradách po hledaném zločinci.

Foto: Hynek Paštěka, Právo

Ilustrační foto

Článek

Obyvatel jednoho z domků se po spatření většího množství tmavých postav ocitl v ohrožení a začal po policistech střílet. Naštěstí se omyl rychle vysvětlil a nikdo nebyl zraněn.

O neobvyklém incidentu informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Vysvětlila, že policisté v zahradách rodinných domů hledali podezřelého 33letého muže.

„V době, kdy probíhalo pátrání, si tmavých postav policistů všimla jedna starší paní, která se domnívala, že se jedná o zloděje a vzbudila svého syna. Ten také viděl za plotem v dálce tmavé postavy a cítil se v ohrožení. Zareagoval dvěma výstřely ze své legálně držené zbraně,“ uvedla mluvčí.

„Střílející muž podal vysvětlení, jeho legálně držená zbraň byla zajištěna i s nábojnicemi. Věci budou odeslány k expertíze a policisté ve spolupráci s dozorujícím státním zástupcem posoudí mužovo chování,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám