Hlavní obsah

Na Bruntálsku se zranil muž při provozování kitingu

Právo, Aleš Honus
Krnov

Vážné zranění utrpěl ve čtvrtek odpoledne 36letý muž, který se poblíž letiště v Krnově na Bruntálsku snažil v silném větru provozovat adrenalinovou atrakci kiting. Poryv větru ho však nečekaně nadzvedl do výšky a tažný drak ho pak vlekl po poli. Muž skončil v bezvědomí v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O neobvyklém zranění informoval mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl. Událost se stala před čtvrtou hodinou odpolední.

„Záchranáři po svém příjezdu nalezli šestatřicetiletého pacienta v bezvědomí. Prvotní lékařské vyšetření ukazovalo na poranění hlavy a také možné poranění mozku. Posádky musely provést zajištění dýchacích cest pomocí intubace a připojit postiženého k umělé plicní ventilaci,“ sdělil mluvčí. Vrtulník pak zraněného přepravil do ostravské fakultní nemocnice.

Kiting je adrenalinový sport, při kterém je člověk vlečen na lyžích nebo snowboardu pomocí speciálního draka, podobného paraglidovému křídlu. Jde o nový fenomén, který se v Česku v poslední době velmi rychle šíří. Existuje i letní alternativa kitingu, která se provozuje na loukách nebo travnatých letištích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám