Hlavní obsah

Budovu občanského sdružení v Liboci zapálil žhář

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liboc

Požár zrekonstruovaného objektu občanského sdružení Útočiště v Liboci na Sokolovsku, které mělo sloužit mladým mužům bez přístřeší, způsobil žhář, který se do domu vloupal.

Článek

„Vyšetřování potvrdilo úmyslné zapálení a vloupání do objektu,“ uvedla mluvčí sokolovské policie Kateřina Böhmová, podle které policie ve vyšetřování požáru, který objekt zachvátil v noci 1. prosince loňského roku, nadále pokračuje.

„Všechna ohniska požáru byla zjištěna v patře budovy, kde nebyla zavedena ani elektřina, takže lze vyloučit technickou příčinu vzniku požáru,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal, podle kterého pachatel použil pro založení požáru hořlavinu. „Z míst, která označil speciálně vycvičený pes, jsme odebrali vzorky a poslali jsme je k rozboru do laboratoří,“ pokračoval Kasal, podle kterého se ale bude zřejmě jednat o hořlavou kapalinu na bázi benzínu.

Zatím není vyřešeno, kdo požár se škodou až pět miliónů korun způsobil. „Dosud nemáme pachatele, po kterém pátráme,“ dodala. Podle informací Práva by žhářem mohl být ale některý z bývalých zaměstnanců sdružení, který se někdejším kolegům mstí. Vypovídá o tom fakt, že objekty sdružení Útočiště se staly na podzim loňského roku terčem žháře celkem třikrát.

„Jednalo se o objekt v Chodově, který v srpnu vyhořel, a pak centrum společnosti v Sokolově, kam byla o měsíc později vhozena zápalná láhev. V tomto případě se naštěstí oheň nerozšířil,“ uvedl Kasal. Podle Böhmové byly navíc v objektu Útočiště v Liboci zjištěny na stěnách nápisy, které sdružení vyhrožovaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám