Hlavní obsah

V Mladé Boleslavi vykolejil nákladní vlak

Mladá Boleslav
Aktualizováno

V Mladé Boleslavi ve středu před půlnocí vykolejil nákladní vlak v úseku mezi hlavním nádražím a stanicí Mladá Boleslav město. Nikdo nebyl zraněn. České dráhy v místě zavedly náhradní autobusovou dopravu.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Odstraňování vykolejené vlakové soupravy.

Článek

Příčinou vykolejení vlaku byl špatný stav kolejí. Ty byly v zatáčce mírně zalomené zřejmě kvůli probíhajícím pracím na podpěrné zdi pod tratí. „Vlak nejspíš vykolejil kvůli závadě na železničním svršku,“ potvrdil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Od poledne byla zprůjezdněna trať mezi Mladou Boleslaví a Turnovem. Zprůjezdnění souběžného úseku mezi mladoboleslavským hlavním nádražím a stanicí Mladá Boleslav - město, na němž vlak vykolejil, je naplánované na 18. hodinu večer.

Nejdelší výluka postihne všechny osobní vlaky v úseku Mladá Boleslav hlavní nádraží a Mladá Boleslav město. Omezení se nevyhnou ani rychlíky v úseku z Mladé Boleslavi do Mnichova Hradiště, kde budou jezdit náhradní autobusy.

V úseku Bakov nad Jizerou - Bělá pod Bezdězem bude vlak R 1108 veden v náhradní soupravě. Cestující do stanice Bakov nad Jizerou použijí ze stanice Mladá Boleslav hl.n. autobusy náhradní dopravy, informovaly České dráhy.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Odstraňování vykolejené vlakové soupravy.

Vykolejený vlak u Mladé Boleslavi zablokoval dopravu po trati mezi tamním hlavním nádražím a stanicí Mladá Boleslav - město.

Podle Drážní inspekce je škoda jen kolem 20 tisíc korun. Hasiči však musí postupně nasazovat zpět na koleje těžké vagony pro přepravu aut, které v mírné zatáčce „seskočily“ z kolejí.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Odstraňování vykolejené vlakové soupravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám