Hlavní obsah

Mladík popsal policistům, jak si v Praze vybíral ženy před znásilněním

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražským kriminalistům se tuto sobotu podařilo zadržet 18letého mladíka, který delší dobu děsil obyvatele sídliště Černý Most v Praze 9. Ten podle policistů třikrát znásilnil a oloupil mladé ženy, přiznal se však k dalším činům a policisté vyzývají případné další oběti muže, aby se přihlásily na lince 158.

Zadržený pachatel popisuje jak si vybíral své obětiVideo: Policie ČR

 
Článek

„Kriminalisté obvinili násilníka z trestných činů loupeže a znásilnění, za což mu hrozí až desetileté vězení. Po všech provedených úkolech ze strany kriminalistů byl mladík eskortovaný do policejní cely s podnětem na návrh na vzetí do vazby, který soudce akceptoval,“ řekla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

K prvnímu útoku došlo 6. listopadu loňského roku kolem třetí hodiny ráno v Bryksově ulici, kde po mladé dívce požadoval mladík různé sexuální praktiky a vydání finanční hotovosti. I když peníze neobdržel, k pohlavnímu styku nakonec pod pohrůžkou použití nože došlo. Násilník pak z místa odešel.

Foto: Policie ČR

Vybavení, které měl mladý útočník u sebe.

Druhý případ se stal 18. listopadu kolem jedenácté hodiny večer v ulici Ocelkova se stejným scénářem. Třetí případ proběhl 17. prosince krátce po půl sedmé ranní taktéž v ulici Ocelkova. Mladou ženu chytil násilník zezadu, zakryl jí ústa a povalil na zem. Pod pohrůžkou použití nože opět požadoval finanční hotovost a pohlavní styk, ke kterému i v tomto případě došlo.

Snažil se utéct

„Kriminalisté se touto sérií nepřetržitě zabývali. Monitorovali pohyb podezřelého muže v dané lokalitě a v sobotu 7. ledna asi hodinu po půlnoci zadrželi mladíka, který se choval podezřele a odpovídal popisu pachatele,“ řekla Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Policisté žádají případné další oběti zadrženého mladíka, aby se přihlásily na linku 158.

Kriminalisté násilníka zadrželi na křižovatce ulic Bobkova a Bryksova i přesto, že se podezřelý snažil z místa utéct. „Policisté při prohlídce nalezli u mladíka tzv. boxer se dvěma výklopnými noži a další zbraň stejného typu s pěti hroty,“ uzavřela Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám