Hlavní obsah

K soudu míří majitel cestovky, zpronevěřil milióny od klientů

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až pět let vězení hrozí majiteli pražské cestovní agentury Marku Holubovi, který zprostředkovával zájezdy přes internetový portál Kup a leť. Osmatřicetiletý podnikatel podle žalobkyně podvedl desítky klientů, kteří mu zaplatili za dovolenou, ale nikam neodjeli. Peníze jim dodnes Holub dluží. Celková škoda se pohybuje v miliónech korun.

Foto: Profimedia.cz

Na vysněnou dovolenou podvedení zákazníci neodletěli. Ilustrační foto

Článek

„Podali jsme k soudu obžalobu pro trestné činy podvodu, zpronevěry a zkreslování údajů o stavu hospodaření,“ potvrdila v úterý Právu náměstkyně obvodního státního zástupce pro Prahu 8 Gizela Vojtěchová. Poškozeni jsou lidé, kteří Holubovi v roce 2010 zaplatili za dovolenou do atraktivních destinací statisícové částky.

První trestní oznámení na Holuba padlo v srpnu. Podala jej Eva Dřímalová z Kladna. Ta agentuře zaplatila 170 tisíc za rodinný zájezd do USA: „Před odletem nám volali z cestovní kanceláře, že jim nedošly peníze a že nás vyřazují ze zájezdu. K majiteli zprostředkovatelské agentury nebylo možné se dovolat. Když jsme se s ním nakonec spojili, tak sliboval, že peníze obratem pošle. Dodnes tak neučinil,“ uvedla Dřímalová.

Podvedených klientů postupně přibývalo, celkově jich je přes dvacet.

Sám Marek Holub už dříve v rozhovoru s Právem problémy s platbami připustil. „S poškozenými to řeším a relativně rychle by to mělo být vyřízené,“ prohlásil loni v dubnu Holub.

Nyní v reakci na podanou obžalobu uvedl, že se své závazky stále snaží v rámci možností splácet. „Rozhodně ti lidé o peníze nepřijdou. Má to na starosti můj právník, takže dostávají vždycky nějakou částku,“ prohlásil Holub. 

Podnikání v cestovním ruchu se už věnuje pouze okrajově. „Pro nějaké stálé zákazníky, kteří ke mně neztratili důvěru, jsem chopen něco zorganizovat,“ dodal

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám