Hlavní obsah

Smrt Němce, pobodaného kuchyňským nožem, řeší ústecký soud

Právo, Aleš Pelikán
Ústí nad Labem

Smrtí 41letého Němce, který zemřel loni na jaře po bodnutí kuchyňským nožem ve svém domě v Modlanech – Kvítkově na Teplicku, se začal v úterý zabývat ústecký krajský soud. Z vraždy byl obviněn známý muže, 54letý Michal Liška, podle obžaloby byl jejím důvodem spor o nezaplacené peníze za dům. Liška vinu popírá, hrozí mu ale až 18 let vězení.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Michal Liška u ústeckého krajského soudu

Článek

Podle obžaloby loni 6. května večer po předchozí hádce vzal Liška nůž s čepelí dlouhou 36,5 centimetru s úmyslem občana Německa usmrtit a bodl ho do podbřišku a stehna. Muž začal krvácet do dutiny břišní a nepomohl mu ani příjezd záchranky, za nedlouho na místě zemřel.

Liška, který se znal se svou obětí podle svých slov zhruba 20 let, uvedl, že si časové úseky nepamatuje a neví, jak se mu to mohlo stát. Poté, co přišel z restaurace, seděl v domě a pak přišel Němec. Šel prý do patra, a když Liška uslyšel ránu do dveří, šel nahoru za ním. Tam ho prý nalezl v koupelně a dával mu umělé dýchání a zavolal záchranku.

Nůž nalezli policisté druhý den schovaný mezi trámky na střeše garáže. Navedla je k tomu výpověď sousedky, která prý viděla, jak se tam naklání. Liška uvedl, že neví, jak se tam mohl nůž dostat, byl prý jeho a používali ho v kuchyni na krájení chleba.

Dům, ve kterém k činu došlo, patřil dříve Liškovi a jeho bývalé manželce, od které ho Němec koupil. Podle Lišky mu za něj ještě dlužil splátku ve výši 250 tisíc korun a ta byla předmětem, podle svědků stále častějších, sporů. Soud bude pokračovat i v dalších dnech, zda padne rozsudek ještě tento týden, není zatím zřejmé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám