Hlavní obsah

Muže při požáru domu na Olomoucku vynesl ven soused

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár zachvátil v pondělí večer kuchyni rodinného domu v Mladějovicích na Olomoucku. Muže, který byl v době jeho vypuknutí mimo jeho ohnisko ve vedlejší, zakouřené místnosti, zachránil soused tak, že jej vynesl ven na vzduch. Podle krajského mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka se příčina vzniku požáru vyšetřuje.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči likvidují požár domu.

Článek

Hasiči požár lokalizovali v kuchyni rodinného domku o rozměrech zhruba pět krát čtyři metry. "Plameny místnost zcela zničily a došlo i k částečnému zahoření na chodbě domu," uvedl Hošák.

Obyvateli zasaženého domku zachránil život soused z protějšího obydlí. "Ten jej vynesl před dům a poskytnul mu první pomoc. Hasiči ihned po příjezdu zahájili resuscitaci zraněného do příjezdu lékařské pomoci zdravotnické záchranné služby," doplnil mluvčí hasičů.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči likvidují požár domu.

Záchranná služba převezla čtyřicetiletého muže do olomoucké fakultní nemocnice. "Byl ve stabilizovaném stavu, nadýchal se zplodin. Převezli jsme ho k dalšímu vyšetření," uvedl náměstek ředitele ZZS Olomouckého kraje Jan Weinberg.

Velmi hustě zakouřené prostory odvětrali přetlakovou ventilací a pomocí termokamery provedli důkladnou kontrolu a vyloučili možná skrytá ohniska.

Výše škody byla stanovena na 100 000 korun. Na místě zasahovalo pět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Technika hasičů a záchranářů na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám