Hlavní obsah

Policie zatýkala šéfa pražských strážníků dvakrát

Praha
Aktualizováno

Policie zatýkala šéfa pražských strážníků Vladimíra Kotrouše kvůli úplatkům dvakrát. Poprvé se to nepovedlo, uvedla Česká televize v sobotu.

Foto: Petr Horník, Právo

Eskorta odvádí šéfa pražské městské policie Vladimíra Kotrouše.

Článek

Kotrouše policie zatkla na konci listopadu 2011, a to chvíli po údajném převzetí úplatku. Při první akci o dva dny dříve se to nepovedlo. Média původně spekulovala, že peníze Kotrouš dostal od firmy, která pro město zařizuje odtahy aut, policie později uvedla, že prověřuje Kotroušovo jednání v několika zakázkách.

Soud Kotrouše poslal do vazby kvůli obavě z možného ovlivňování svědků. Policie uvalila na případ informační embargo. Jak mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták, tak mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová k případu mlčí, podrobnosti nesdělují.

Detektivové zřejmě mají video nahrávku

Detektivové z ÚOOZ mají proti řediteli pražských městských strážníků pádný důkaz o jeho možné korupci, s největší pravděpodobností jde o nahrávku přímo z místa převzetí peněz.

Kotrouše proslavila auta Hummer

Kotrouš u pražského bezpečnostního sboru pracoval od roku 1992, prvním mužem městské policie se stal v roce 2002. Do povědomí se dostal v souvislosti s kauzou nákupu terénních aut Hummer pro městskou polici. Tvrdil, že Praha takové vozy potřebuje. Na nákup nebylo vypsáno výběrové řízení, protože cena byla nižší než dva milióny korun. Police tehdy nákup zdůvodnila právě nízkou cenou aut.

Údajných 200 000 korun v označených bankovkách, které měl Kotrouš převzít na první schůzce, se ale ztratilo. V kanceláři zatčeného byly úplně jiné peníze. Kotrouš zůstává nadále ve vazbě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám