Hlavní obsah

Hasiči bojovali v noci s požárem bytu ve Zlíně

Právo, Miloslav Hradil

Rozsáhlý požár v bytě jednoho domu na sídlišti Jižní svahy likvidovali v noci na sobotu hasiči ve Zlíně. Ještě před jejich příjezdem dům opustilo zhruba deset nájemníků, včetně dětí. Nikdo nebyl naštěstí zraněn.

Foto: HZS Zlínský kraj

Hasiči byli o požáru informováni v pátek krátce po 22. hodině.

Článek

Hasiči byli o požáru informováni v pátek krátce po 22. hodině. „Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem a automobilovým žebříkem, kterou posílila jednotka městských hasičů ze Zlína s další cisternou,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Požár podle něj ohlásila uživatelka bytu, která se vrátila domů a zjistila, že v obytné místnosti hoří televizor. „Nejdříve chtěla oheň sama uhasit, ale rychle se tvořící kouř byl pro ni nebezpečný, správně si situaci vyhodnotila a byt včas opustila. Okamžitě také začala zvonit na sousedy a varovala je před požárem,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Zlínský kraj

Ještě před příjezdem hasičů obytný dům podle něj opustilo asi deset nájemníků, včetně dětí.

Ještě před příjezdem hasičů obytný dům podle něj opustilo asi deset nájemníků, včetně dětí. „Kouř začal plnit společné prostory domu a chodby. Další lidé, kteří nestačili byty opustit, zůstali raději doma, kde se před nebezpečným kouřem chránili. Šlo především o rodiny s velmi malými dětmi,“ poznamenal Mitáček.

Foto: HZS Zlínský kraj

Hasiči byli podle něj na místě za osm minut po výjezdu.

Hasiči byli podle něj na místě za osm minut po výjezdu. „Z okna bytu se valil hustý černý kouř, ke kterému zamířil koš automobilového žebříku s jedním hasičem. Další hasiči pronikli do bytu po schodišti. Nataženým vodním vedením byl požár postupně lokalizován a rychle uhašen. Jeho celková likvidace netrvala ani hodinu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn,“ konstatoval mluvčí.

Foto: HZS Zlínský kraj

Požár poškodil byt a způsobil odhadem škodu za 900 000 korun.

Po odvětrání domu přetlakovou ventilací hasičů se nájemníci mohli postupně vrátit do svých bytů. Požár poškodil byt a způsobil odhadem škodu za 900 000 korun. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek za pět miliónů korun. Příčina vzniku požáru je dosud předmětem šetření.

Foto: HZS Zlínský kraj

Požár poškodil byt a způsobil odhadem škodu za 900 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám