Hlavní obsah

Převrácené auto po nehodě zablokovalo dálnici

Právo, pko
Brno

Na první pohled dramaticky vyhlížející dopravní nehoda zablokovala v pátek krátce po poledni dálnici D2 na 19,5. kilometru ve směru z Brna na Břeclav. Osobní auto Citroën C3 se tam srazilo s nákladní Avií a skončilo převrácené na střeše na travnatém pásu u středových svodidel.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Citroën skončil po nárazu na střeše u středových svodidel.

Článek

Při nehodě byl zraněn spolujezdec z Citroënu, řidiči vyvázli bez poranění. Dálnice byla ve směru na Břeclav na téměř půl hodiny uzavřena.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Citroën skončil po nárazu na střeše u středových svodidel.

Na místo přiletěl i vrtulník záchranářů. „Zraněný čtyřicetiletý muž byl ale nakonec pouze ošetřen na místě a nebyl převezen ani do nemocnice. Vrtulník vzlétl primárně kvůli tomu, že nám byla nehoda nahlášena jako vážná a dojezd sanitky by byl pomalejší,“ řekla mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Po nárazu vytekl z hydraulického zařízení Avie na dálnici olej.

„Na místo ihned po ohlášení vyrazily dvě jednotky hasičů. Protože k události z brněnské základny vzlétl i vrtulník letecké záchranné služby, hasiči mu vytyčili a zajistili přistávací plochu na poli u dálnice. Obě havarovaná vozidla hasiči zabezpečili proti případnému vzniku požáru. Protože z obou aut na dálnici vytekly provozní kapaliny včetně hydraulického oleje z pohonu zvedání zadního čela Avie, hasiči kaluže ropných látek zlikvidovali pomocí 20 kilogramů sorbentu,“ popsal zásah mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám