Hlavní obsah

Řidič, který ujel od zraněných chodkyň, se sám přihlásil. Studentky prý spěchaly

– Opava
Právo, Aleš Honus

Policie už zná jméno řidiče dodávky, která ve čtvrtek ráno v centru Opavy srazila dvě studentky na přechodu pro chodce. Řidič se sám přihlásil na základě zpráv zveřejněných v médiích. Od nehody údajně neujel – dívky podle jeho slov po nehodě spěchaly do školy a jejich zranění bylo jen velmi lehké.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O nehodě, která se stala o půl osmé na křižovatce u Knihovny Petra Bezruče, informovala policie ve čtvrtek. Dvě mladé ženy ve věku 19 a 22 let přecházely silnici ve směru od knihovny k protějšímu parku.

„Když obě dívky přešly tři a půl jízdního pruhu, do nohy mladší z nich narazil zprava neznámý řidič dosud nezjištěného vozidla. V důsledku nárazu mladá žena začala padat, přičemž druhá ji zachytila a zabránila tak pádu chodkyně na vozovku,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Schindlerová.

Po nehodě řidič na chvíli zastavil, vystoupil z vozidla a zeptal se, zda jsou ženy zraněné. Když obě shodně uvedly, že mají bolesti, řidič podle svědkyň nastoupil do auta a ujel.

Ve škole nehodu nahlásily

Obě studentky po dopravní nehodě došly do školy, ale vzhledem k přetrvávajícím bolestem v průběhu dopoledne vyhledaly lékařské ošetření v nemocnici a nahlásily kolizi dopravním policistům. Policie poté zveřejnila výzvu, ve které po řidiči pátrala.

Muž se ještě v tentýž den večer dostavil na policii sám, a to právě na základě výzvy v médiích.

„Vypověděl, že k nehodě nevolali policii, protože dívky spěchaly do školy. Jejich zranění nevypadalo vážně,“ uvedla mluvčí policie. Dodala, že jednání řidiče proto zřejmě nebude kvalifikováno jako trestný čin neposkytnutí pomoci. Zda bude řidič stíhán pro ublížení na zdraví, se ukáže až podle lékařských zpráv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám