Hlavní obsah

Bývalý ředitel ostravské nemocnice spáchal sebevraždu

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Bývalý ředitel Městské nemocnice Ostrava, padesátiletý Jan Zháněl, zemřel. Podle informací, které má Právo k dispozici, spáchal sebevraždu. Nemocnice proto ve čtvrtek dopoledne vyvěsila černý prapor.

Foto: archiv Městské nemocnice Ostrava

Jan Zháněl šéfoval necelé dva roky ostravské městské nemocnici.

Článek

„Je to velmi smutná událost, rodině vzkazujeme upřímnou soustrast. Další komentáře však nám k úmrtí bývalého pana ředitele nepřísluší,“ sdělil Právu mluvčí MNO Jiří Maléř s tím, že Zháněl ostravskou městskou nemocnici vedl od října 2009 do konce června 2011.

Kvůli slučování nemocnice se záchrannou službou však v loňském roce ostravský magistrát vyhlásil nové výběrové řízení na spojenou organizaci, ve kterém již Zháněl neuspěl. Ve funkci jej nahradil Tomáš Nykel.

Jan Zháněl od roku 2006 do 2010 fungoval také jako zastupitel Ostravy-Poruby. „Je to lidská tragédie, moc nás to mrzí. Vím, že se po odchodu ze zastupitelstva věnoval své zubařské praxi, kterou provozoval u nás v Porubě. Rodině přejeme upřímnou soustrast,“ svěřil se porubský starosta Lumír Palyza (ČSSD).

Reklama

Výběr článků

Načítám