Hlavní obsah

Řidič srazil na přechodu dvě dívky, zeptal se jich na zranění a zmizel

Právo, Aleš Honus

Po řidiči bílé dodávky, která ve čtvrtek ráno v Opavě srazila na přechodu pro chodce dvě studentky, pátrá policie. Šofér automobilu, na kterém byl vylepen nápis Voda – Plyn – Topení, od nehody ujel. Zranění mladých žen je naštěstí jen lehké, řidiči ale přesto hrozí trestní stíhání a odebrání řidičského průkazu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O nehodě, která se stala o půl osmé na křižovatce u Knihovny Petra Bezruče, informoval mluvčí opavské policie René Černohorský. Dvě mladé ženy ve věku 19 a 22 let přecházely silnici ve směru od knihovny k protějšímu parku.

„Když obě dívky přešly tři a půl jízdního pruhu, do nohy mladší z nich narazil zprava neznámý řidič dosud nezjištěného vozidla. V důsledku nárazu mladá žena začala padat, přičemž druhá ji zachytila a zabránila tak pádu chodkyně na vozovku,“ řekl mluvčí.

Po nehodě řidič na chvíli zastavil, vystoupil z vozidla a zeptal se, zda jsou zraněné. „Když obě ženy shodně uvedly, že mají bolesti, řidič nastoupil do vozidla a z místa ujel. Starší dívka si stěžovala na bolest zad, mladší na bolest pravé nohy,“ dodal Černohorský.

Ze školy hned do nemocnice

Obě studentky po dopravní nehodě došly do školy, ale vzhledem k přetrvávajícím bolestem v průběhu dopoledne vyhledaly lékařské ošetření v nemocnici a nahlásily kolizi dopravním policistům.

Policie nyní párá po řidiči bílé dodávky, který měl v poznávací značce pravděpodobně poslední dvojčíslí 77 a v první části poznávací značky bylo pravděpodobně písmeno T. „Policisté dopravního inspektorátu potřebují k řádnému objasnění věci také svědectví občanů, kteří se ráno pohybovali v místě této dopravní nehody. Informace je možné volat policistovi Marcelu Nedělovi na telefonním čísle 974 737 574 anebo na bezplatnou linku 158,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám