Hlavní obsah

Učitelka s dětmi přecházela koleje, tvrdí strojvůdce, svědci to popírají

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozpor ve výpovědích brzdí rozuzlení případu z počátku tohoto týdne, kdy v Měšicích u Prahy spadla teprve tříletá dívka při procházce se školkou ke kolejím, kde projížděl vlak. Strojvůdce projíždějícího motoráku podle policie tvrdil, že viděl děti s učitelkou v kolejišti, jak si nejspíš zkracovaly cestu přes trať. Proto začal hned brzdit.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Učitelka naopak vypověděla, že přes trať s dětmi nepřecházela a šla s nimi po cestě nad tratí, kde dítěti podklouzla noha. Její výpověď ve středu večer potvrdila nová svědkyně.

„Ve středu večer se nám přihlásila svědkyně, která viděla děti nahoře nad tratí a u kolejí viděla jen učitelku s jedním dítětem. Potvrdila tím výpověď učitelky. Přesto ještě čekáme na vyjádření speciálního vyšetřovacího týmu Českých drah,“ řekla Právu mluvčí policie pro Prahu-venkov Markéta Johnová.

Zatím ani není jasné, zda došlo ke kontaktu mezi dítětem a zastavujícím vlakem. To kromě policie dál prověřuje i Drážní inspekce. Podle učitelky už stála s dívkou opodál, když vlak projížděl, a ani kdyby vlak nezastavil, nic by se dítěti nestalo.

Jak Právu řekl majitel soukromé školky v Měšicích Michal Severa, dívka šla podle výpovědi učitelky s třídou po lesní cestě kolem trati. Sklouzla dolů ke kolejím a odřela se přitom. Učitelka k ní seběhla, aby jí pomohla zpět na cestu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám