Hlavní obsah

K nalezení zraněného pomohl policistům mobilní telefon

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Vysvobodit z nesnází se podařilo v pondělí policistům devadesátiletého muže z Třebčína na Olomoucku. Seniora, který doma upadl a nebyl schopen vstát, objevili díky jeho mobilnímu telefonu, který se jim podařilo lokalizovat. Policie o případu informovala ve čtvrtek.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Muž zatelefonoval před 11. hodinou dopoledne na tísňovou linku 112. Uvedl, že upadl a nemůže vstát. Nesdělil přitom svoje jméno ani adresu, kde se nachází. Další pokusy kontaktovat muže vyšly naprázdno,“ řekl Právu olomoucký policejní mluvčí Petr Čunderle.

Následně se podle něj podařilo pomocí technických prostředků lokalizovat telefonní číslo seniora, přičemž jako nejpravděpodobnější místo, kde by se mohl nacházet, se jevila být obec Třebčín.

„Policisté z obvodního oddělení v Lutíně oslovili místní obyvatele, kteří jim vytipovali čtyři osoby staršího věku, které bydlí samy. Po prověření tří zbýval poslední, devadesátiletý muž. Na zvonění u bytu nikdo nereagoval, proto byla vyrozuměna rodina muže,“ uvedl mluvčí.

Policisté podle něj na místo dopravili snachu, která otevřela byt, ve kterém na podlaze v kuchyni seděl starší muž.

„Ten na dotaz, jak k události došlo, uvedl, že si šel pro léky do kuchyně. Když přitom procházel dveřmi, ty se samostatně začaly zavírat a on při snaze se jim vyhnout upadl na podlahu. Po pádu nebyl schopen sám vstát, proto zavolal na linku 112 a poté již nebyl schopen dál komunikovat, neboť se mu telefon zablokoval,“ konstatoval Čunderle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám