Hlavní obsah

Policie prověřuje týrání matky, syn jí vypínal elektřinu a plyn

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Pětašedesátiletá žena se podle policie měla na Novojičínsku stát obětí domácího násilí. Trápil ji její 39letý syn. Žena snášela příkoří celý předešlý rok až donedávna, kdy se obrátila na policii. Informoval o tom mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ve většině případů prověřujeme domácí násilí páchané na ženách, a to v rovině mezi manželi či druhy. Nyní jsme však přijali také oznámení o domácím násilí v rodině mezi synem a matkou. Tyto případy se tak často neobjevují, byť k páchání násilí na seniorech také dochází. Ze studu a obav o další život však poškození o této věci nechtějí hovořit,“ řekl Gřes.

Dodal, že zmíněná žena musela po celý minulý rok trpět schválnosti, vyhrožování a urážky ze strany svého syna.

„Poškozená už není schopna snášet vyvíjený psychický nátlak, snižování osobní důstojnosti a opakované vypínání elektřiny a plynu. Jednání syna prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinů týrání osoby žijící ve společném obydlí a přečinu neoprávněného zásahu do práv k domu a bytu,“ doplnil Gřes s tím, že muži hrozí až čtyři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám