Hlavní obsah

Lupiči z brněnského Bronxu ujížděli po akci tramvají

Právo, pko

O tom, že se okolí ulice Cejl ne nadarmo říká brněnský Bronx, se na vlastní kůži přesvědčil 46letý muž, který tudy v úterý večer procházel. Vyhlédli si ho tam dva výrostci, kteří jej napadli. Fyzické obtěžování vyvrcholilo povalením muže na zem, kde schytal několik kopanců do hlavy a zad.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ilustrační foto

Článek

Napadený muž se nakonec spasil útěkem k ostraze blízkého obchodního domu, která přivolala policii. „Poslední informace o pachatelích hovořila o tom, že nastoupili do přijíždějící tramvaje. Přes dispečink dopravního podniku jsme ale od řidiče dostali upřesnění, že sice do vozu nastoupili, ale okamžitě jej zase opustili," řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Lupiči nakonec ale byli v tramvaji nalezeni.

"Na pachatele nakonec narazila hlídka, která s obětí projížděla místa, kde se celá událost udála. Poškozený je spatřil v tramvaji číslo 9,“ popsal akci mluvčí s tím, že strážci zákona tramvaj zastavili a oba mladiství útočníci skončili s pouty na rukou.

Lup v podobě 650 korun, kapesního nože a balení tabáku je nyní může stát až pětiletý pobyt za mřížemi, což je maximální hranice pro provinění za loupež pro mladistvé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám