Hlavní obsah

Ze sídla ČEZu v Praze evakuovali 900 lidí kvůli dárkovému balíčku

– Praha

Ze sídla energetické společnosti ČEZ v Praze Michli policie ve středu ráno evakuovala stovky lidí kvůli podezřelému balíčku, který vypadal jako výbušný systém. Přivolaný pyrotechnik zjistil, že šlo o neškodný dárkový balíček.

Foto: Petr Horník, Právo

Pražské ústředí společnosti ČEZ

Článek

"Krátce před půl devátou ranní přijali operátoři tísňové linky 158 informaci od bezpečnostního technika, že v jedné z budov na Praze 4 v ulici Duhová nalezl podezřelý balíček připomínající nástražný výbušný systém," informovala policejní mluvčí Jana Rösslerová.

"Na podatelnu byl ráno doručen podezřelý balíček, zavolali jsme proto policii. Na balíčku byla uvedena jiná firma. Ukázalo se, že balíček nic nebezpečného neobsahoval," sdělil ČTK mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

"Policisté okamžitě evakuovali asi 300 lidí z budovy a hasiči asi 600 lidí z vedlejší budovy, na místo následně dorazil i policejní pyrotechnik se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání výbušnin. Provedenou pyrotechnickou prohlídkou bylo zjištěno, že se nejedná o nástražný výbušný systém, ale o dárkový balíček s elektrickými svícny a lampou na čelo," doplnila Rösslerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám