Hlavní obsah

Policisté zastřelili psa, který v Soběchlebech napadal lidi

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Policisté v úterý odpoledne zastřelili v Soběchlebech na Přerovsku agresivního psa, který tam napadal lidi. Třiapadesátiletou ženu kousl do kolena přímo před policejní hlídkou, která byla do obce přivolána.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Naštěstí přitom nedošlo k vážnějšímu zranění obyvatelky obce ani ke škodě na majetku. „Na místo útoku se dostavil majitel psa, který byl silně podnapilý, v dechu mu byly naměřeny tři promile alkoholu. Hlídkou byl několikrát vyzván, aby si psa chytil a zajistil,“ řekla Právu ve středu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Pes však podle ní na volání svého pána nereagoval, nenechal se chytit a agresivně dorážel na policisty.

„Jeho útočnost stoupala a vzdálenost mezi ním a hlídkou se neustále zmenšovala, proto jeden z policistů nebezpečného psa zastřelil,“ uvedla mluvčí.

Podle majitele se jednalo o tříletého křížence loveckého psa a německého ovčáka. „Pes v minulosti napadal občany obce, ale nikdo tuto skutečnost na policii nehlásil,“ dodala Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám