Hlavní obsah

Zloději cennosti nepobrali, tak se do domu téže noci ještě vrátili

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Zlodějská nenasytnost se stala osudnou desetkrát soudně trestanému recidivistovi, jenž se s dalšími lidmi během první letošní noci vloupal do rodinného domu v Lískovci na Frýdecko-Místecku. Protože v domě našli tolik cenností, že je najednou nepobrali, rozhodli se tam ještě vrátit. V tu chvíli byli díky všímavosti náhodného svědka dopadeni.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu informoval mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk. Třicetiletý recidivista si spolu s dvěma mladšími kamarády vyhlédl dům, který byl přes víkend opuštěný.

„Nevadilo jim ani to, že kradou naproti dalšího obydleného dvoupatrového domu. Do objektu se dostali po vytlačení záchodového větracího okna. Odsud si pak postupně odnesli LCD televizi společně s další elektronikou, počítač, mobilní telefon, pamětní a výroční mince, staré bankovky a mnoho dalších věcí,“ řekl mluvčí s tím, že hodnota kořisti je vyčíslena na více než čtvrt miliónu korun.

Když se dva z trojice pachatelů do domu vrátili, všiml si jich náhodný svědek, který zavolal policii. „Díky okamžité reakci policistů se podařilo jednoho z pachatelů zadržet ještě poblíž místa činu. Byl jím známý, desetkrát soudně trestaný recidivista. Zbytek podezřelých pak uvízl v policejní sítí krátce nato,“ doplnil mluvčí s tím, že zloději se nyní budou zodpovídat z krádeže, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám