Hlavní obsah

Policista skokem zachránil sebevraha, který neunesl rodinné problémy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Sebevraha, který se kvůli rodinným problémům pokusil zabít skokem z mostu, zachránili na Nový rok policisté v Karviné. Muž neunesl problémy, které na něj dolehly mezi svátky. K jeho záchraně přispěla manželka, které se s úmyslem svěřil, a policisté, kterým se podařilo muže vypátrat a na mostě mu zabránit, aby skočil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

O případu informovala v úterý mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Oznámení o úmyslu 39letého muže spáchat sebevraždu policisté přijali od dispečera městské policie.

„Velmi rychle se rozjela pátrací akce. Byla kontaktována manželka pohřešovaného muže. Zasahující policisté zkontrolovali místa, která muž obvykle navštěvoval, hledali na veřejných místech i v ulicích. Mezitím se pokoušeli muže kontaktovat přes jeho mobilní telefon, ten byl bohužel nedostupný,“ uvedla Viačková.

Policisté objížděli všechny mosty ve městě a kontrolovali jejich okolí. „Před pátou hodinou ráno se muž telefonicky ozval své ženě a řekl, že stojí na mostě přes řeku Olši a chce skočit. Policejní hlídka na nic nečekala a vyrazila na místo. Na novém mostě ve směru na Ostravu si všimli muže stojícího u zábradlí. Horní částí těla byl překloněn přes zábradlí a hlavu měl v dlaních,“ doplnila mluvčí. Policisté proto podle ní zvolili taktiku překvapení.

„Řidič služebního vozidla zpomalil jízdu, jeho kolega na úrovni muže z vozidla vyskočil a muže strhl na zem. Policisté tak svým přístupem zachránili lidský život. Pohřešovaný muž uvedl, že má partnerské problémy a během vánočních svátků na něj vše dolehlo,“ uzavřela mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám