Hlavní obsah

Kamery zachytily lupiče s nožem, policie žádá o pomoc

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Již tří loupežných přepadení se dopustil v Karlových Varech dosud neznámý lupič, který přepadává benzínové stanice a prodejny s nožem v ruce. Policie zveřejnila na videozáznamech útoky lupiče, aby mohla požádat veřejnost o spolupráci při jeho identifikaci.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamery zachytily ozbrojeného lupičeVideo: Policie ČR

 
Článek

Poprvé lupič zaútočil na benzínové stanici OMV v Pobřežní ulici u chebského mostu v předvečer Vánoc. „Zde na obsluze pod pohrůžkou požadoval vydání finanční hotovosti, se kterou následně z benzínové čerpací stanice odešel ve směru do centra města,“ popsal mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Ke druhé loupeži došlo ve čtvrtek 29. prosince v době kolem třetí hodiny ráno na benzínové stanici Agip v ulici Stará Kysibelská. „Pod pohrůžkou použití nože požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti. Obsluha se mu snažila vysvětlit, že žádné peníze v kase nemá, a muž po několika minutách odešel. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění,“ uvedl Valenta, podle kterého lupič hovoří plynule česky.

Poslední případ se stal v pátek 30. prosince kolem 16. hodiny, kdy neznámý muž vešel do knihkupectví v ulici I. P. Pavlova. „Zde přistoupil k prodejnímu pultu a po prodavačce požadoval vydání finanční hotovosti slovem 'Dej', přičemž v ruce držel nůž,“ popisoval policejní mluvčí, podle kterého prodavačka z pokladny peníze vyndala a položila je na stůl před muže. „Neznámý muž se na peníze podíval s tím, že je to málo, a odešel,“ dodal Valenta.

Karlovarští kriminalisté nyní žádají o pomoc při pátrání po totožnosti mužů na fotografiích a videu. „Jakoukoliv informaci lze sdělit na linku 158,“ uzavřel Valenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám