Hlavní obsah

Žena v Olomouci čekala na kolejích na smrt, strážníci vlak zastavili

Olomouc

Zastavením vlaku se podařilo na poslední chvíli strážníkům zachránit na Nový rok život dvaačtyřicetileté ženě z Olomouce, která chtěla spáchat sebevraždu. Žena nakonec skončila v péči lékařů.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O plačící ženě sedící na kolejích nedaleko nechráněného železničního přejezdu v olomoucké ulici Na Zákopě se strážníci dozvěděli přes tísňovou linku v neděli odpoledne.

"Na místo byla okamžitě vyslána hlídka strážníků. Ještě před jejich příjezdem se podařilo telefonicky kontaktovat výpravčího Českých drah, který nechal zastavit již blížící se vlak," řekla v pondělí mluvčí olomoucké městské policie Magda Václavíková.

Když dorazili na místo, vlak již stál opodál. Žena se hlídce svěřila, že chtěla spáchat sebevraždu. "Dvaačtyřicetiletou ženu z Olomouce ve špatném psychickém stavu si převzali přivolaní záchranáři," doplnila Václavíková.

Téměř dvě desítky lidí v Olomouckém kraji však podobné štěstí nemělo. Podle statistik Drážní inspekce zemřeli loni v regionu po střetu s vlakem.

Drážní inspekce vyšetřovala loni v Olomouckém kraji 23 případů střetu vlaku s člověkem. Podle jejího mluvčího Martina Drápala při nich zemřelo 18 lidí. V porovnání s předcházejícím rokem to bylo o něco méně. Během roku 2010 bylo těchto nehod 27, zemřelo při nich 24 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám