Hlavní obsah

Jeden zloděj se schoval v kontejneru, druhého vyčenichal pes

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dva zloděje zadržela policie díky služebnímu psu v areálu jedné z firem v Klimkovicích u Ostravy. Jeden zloděj se ukrýval v kontejneru na papír, druhý byl ukrytý pod hromadou dřevěných palet. Informoval o tom v pondělí mluvčí ostravské policie Petr Svoboda.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Do firemního areálu byli policisté minulý týden přivolaní na základě oznámení svědka, který nahlásil pohyb dvou podezřelých osob.

„Hlídka po příjezdu zjistila, že v zadní části areálu stojí zaparkovaný osobní vůz, v němž jsou odcizené věci z areálu. Ihned poté hlídka objekt prohledala a v kontejneru na papír nalezla třicetiletého muže z Bílovce. Muž byl vyzván k opuštění úkrytu a k prokázání totožnosti. To učinil a sdělil, že společně s kamarádem si z areálu chtěli odvést nějaký šrot,“ uvedl Svoboda.

Druhý muž stihl uprchnout. Proto byl na místo přivolán policejní psovod. „Pes Hero neomylně zachytil stopu pachatele. Po pětadvaceti metrech jej našel schovaného pod dřevěnými paletami. Policisté následně zadrželi i tohoto podezřelého. Byl jím jednačtyřicetiletý muž z Bravantic,“ dodal mluvčí. Oběma mužům hrozí za krádež až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám