Hlavní obsah

Mladý řidič zemřel po nárazu do stromu

Právo, sve, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnovsko

Zřejmě první letošní tragická nehoda osobního automobilu se stala okolo třetí hodiny ráno u obce Rudník na Trutnovsku. „Automobil z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo vozovku a narazil do stromu,“ uvedl mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

V autě zůstal zaklíněný řidič a jeho spolujezdec.

Článek

Podle Ertnera nehodu nepřežil jedenadvacetiletý řidič, třiatřicetiletý spolujezdec byl s vážným zraněním transportován do královéhradecké nemocnice.

„Nařízená zdravotní pitva určí přesnou příčinu smrti řidiče a také, zda při nehodě nehrál roli alkohol,“ dodal mluvčí. K nehodě došlo na silnici první třídy vedoucí z Trutnova na Vrchlabí. Komunikace byla až do ranních hodin uzavřená.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Na místě nehody zasahovali i profesionální hasiči z Trutnova. „V autě zůstali zaklíněný řidič a jeho spolujezdec. Hasiči museli použít hydraulické vyprošťovací zařízení a další technické pomůcky, aby auto zajistili a vyprostili oba zraněné z havarovaného vozidla,“ uvedla mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Žahourková.

I poslední den roku umírali na silnicích lidé 

Na následky vážných zranění zemřel v poslední den roku sedmdesátiletý řidič na rychlostní komunikaci R35 z Mohelnice na Olomouc.

K neštěstí došlo v sobotní podvečer poté, co motorista zastavil svůj porouchaný vůz a chtěl na silnici umístit výstražný trojúhelník. V ten moment do jeho auta narazilo další vozidlo, jehož řidička vyvázla od nehody bez zranění.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Vážná nehoda nedaleko Mohelnice na Olomoucku si vyžádala jeden lidský život.

„Hasiči vyprostili těžce raněnou osobu a předali ji do lékařské péče zdravotnické záchranné služby. I přes veškerou snahu záchranářů, vyproštěná osoba na následky svých zranění na místě podlehla,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Vážně zraněna byla i devětapadesátiletá přítelkyně postaršího muže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám