Hlavní obsah

V Náměšti na Hané zcela shořely tři hospodářské budovy

Právo, Petr Marek
Náměšť na Hané

Šest jednotek hasičů likvidovalo v pátek ráno rozsáhlý požár tří hospodářských budov v Náměšti na Hané. Zasažené objekty zcela lehly popelem. Škoda dosáhla 350 000 korun.

Hospodářské budovy lehly popelemVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

„Prvotní informaci o hořící stodole u rodinných domků jsme dostali krátce po půl šesté ráno. Celkově ke zdolání požáru bylo nasazeno sedm cisteren,“ informoval mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Požár podle něj velmi rychle nabíral na intenzitě a od původní hořící střechy hospodářského objektu se rozšířil na další dvě střechy přilehlých budov. Místní dobrovolná jednotka z jedné z hořících budov vyvedla a zachránila koně.

Naštěstí další budovu, ve které bylo uvnitř několik tlakových láhví, se ochlazováním podařilo uchránit. Rovněž tak hasiči uchránili i rodinné domky v těsné blízkosti tří zcela plameny poškozených střech o délce více než šedesáti metrů.

„Hasiči stále na místě zasahují, dohašují menší ohniska požáru a provádí rozebírání ohořelé střešní konstrukce. Příčina i výše škody bude došetřována po skončení hasebních prací. Předpoklad celkové likvidace požáru ještě několik hodin,“ dodal Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám