Hlavní obsah

Zloděje nešiku lapli ve Vsetíně za deset minut

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Pouhých deset minut trvalo ve čtvrtek policistům ve Vsetíně na dopadení pachatele vloupání do trafiky nedaleko centra města. Udivil je pak výpovědí, podle které se do trafiky dobýval již podruhé. Když se mu to před týdnem nepodařilo, dokoupil si na další akci nářadí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ve svých plánech se ale nešikovně přepočítal ještě podruhé. Vybral si dobu, kdy ho zaskočil rozvoz novin. Navíc ho při vloupačce někdo spatřil a zavolal policii.

„Po příjezdu na místo získali policisté popis pachatele. Díky tomu ho za deset minut našli a zadrželi v nedalekém parku i s taškou nářadí,“ řekl Vladislav Malcharczik ze vsetínské policie. Dvaadvacetiletý muž uvedl, že si chtěl opatřit peníze na ubytování.

„Poprvé se o vloupání pokusil před týdnem, ale nebyl náležitě připraven a nepřekonal druhý zámek bočních dveří trafiky. Nelenil, dokoupil nářadí a dnešní noc se vrátil. Opět to nevyšlo. Nejenom, že si ho někdo všiml, ale v práci jej vyrušil i rozvoz novin. Nezbývalo mu nic jiného, než sbalit nářadí a utéct,“ dodal Malcharczik.

Zloděj nešika měl již v minulosti problémy se zákonem, takže mu teď u soudu hrozí až tříletý trest vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám