Hlavní obsah

Klučina odešel od kamaráda, v bytě pak vybuchly podomácku vyrobené petardy

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Štěstí stálo při desetiletém chlapci ve středu odpoledne ve Zlíně. Svého známého, šťastnými nápady ovšem zřejmě nehýřícího jednadvacetiletého kamaráda, opustil krátce předtím, než u něj v bytě vybuchla domácky vyráběná pyrotechnika.

Článek

„Policisté ze Zlína vyšetřují incident, ke kterému došlo ve středu odpoledne na Jižních Svazích. Jednadvacetiletý muž a jeho desetiletý kamarád se snažili podomácku vyrobit petardy. Malý hoch naštěstí z domu odešel, připravená směs později vybuchla,“ řekla mluvčí krajské policie Jana Bartíková.

Starší z dvojice si potřebné chemikálie podle policie objednal přes internet. Hodlal z nich vyrobit silvestrovskou pyrotechniku. To se mu však nepodařilo. „Muže exploze popálila a součásti ho pořezaly. Jeho zranění jsou však podle lékařů pouze lehká a nevyžadují si hospitalizaci,“ řekla Bartíková.

Do vyšetřování a zjišťování původu chemikálií se zapojili kromě zlínských vyšetřovatelů také policejní pyrotechnici z Olomouce a Prahy. „V tomto případě se naštěstí nic vážného nestalo. Měl by však sloužit jako varování, protože podobné nápady mohou mít fatální následky,“ dodala Bartíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám