Hlavní obsah

Prodavačka poznala lupiče ohrožujícího ji hračkou podle očí

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Špatnou oběť loupeže zvolil pachatel, který se rozhodl získat nelegálně peníze v jedné z ostravských prodejen. Přestože byl maskovaný a na prodavačku vytáhl zbraň, proti její pozorovací schopnosti nakonec neměl šanci. Bezpečně ho totiž později identifikovala podle očí.

Foto: Profimedia.cz

Lupiče prozradily oči. Ilustrační foto

Článek

„Policisté již obvinili z loupeže ze začátku listopadu 23letého muže. Ten namířil pistoli na prodavačku a chtěl peníze. Jenomže odvážná 46letá žena se ho nelekla, peníze nevydala a začala křičet. K ní se přidaly i další prodavačky,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Prodavačka si i přes jeho maskování velmi pozorně všimla jeho výrazných očí. Ty na něj prozradily, že v prodejně již dříve nakupoval. Takováto výpověď prodavačky dovedla kriminalisty až k pachateli.

Všímavá prodavačka pátrání napomohla i podruhé, a to díky rekognici (znovupoznání) osoby. Ženě byly nejprve předestřeny poměrně neobvyklé podobizny možných podezřelých – tedy maskované tváře, kde byly patrny právě oči, které ženu původně upoutaly.

„Svědkyně reagovala neomylně i následně, kdy byly předestřeny již běžné fotografie nemaskované tváře. Muž se k činu doznal, přinutila jej k němu prý tíživá životní situace. Střelnou zbraň měl zakoupit v hračkářství, při nákupu měl vybírat tak, aby hračka odpovídala realitě. Po činu měl muž zbraň vyhodit,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám