Hlavní obsah

Opilec okradl pacienta v nemocnici, policisté mu připravili léčku

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Neobvyklý případ, při kterém totálně opilý recidivista ukradl z pokoje chirurgického oddělení karlovarské nemocnice jednomu z pacientů mobilní telefon, řešili v úterý odpoledne policisté z Karlových Varů. Zloděje, který měl v krvi neuvěřitelných 4,37 promile alkoholu, se podařilo dopadnout díky pozornosti zdravotní sestry a také pohotovosti policistů, kteří na opilce připravili jednoduchou léčku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zdravotní sestra si podezřelého cizího muže na oddělení všimla krátce po třetí hodině odpoledne, a tak obešla pacienty, zda se jim něco neztratilo. „Jeden z pacientů zjistil, že mu byl odcizen mobilní telefon,“ popisovala mluvčí karlovarské policie Zdenka Papežová, podle které jeden z policistů na ukradený mobil zatelefonoval.

„Ozval se mužský hlas. Policista se přímo zeptal, kolik chce dotyčný za to, že mu odcizený telefon vrátí. Zloděj neváhal a určil cenu za vrácení mobilu a místo, kde má dojít k předání. Když policisté přijeli na místo určení, uviděli muže, který odpovídal popisu muže z nemocnice,“ pokračovala mluvčí, podle které policisté muže znali jako recidivistu, jenž se dopouští často majetkové trestné činnosti.

„Při provádění kontroly totožnosti jeden z policistů vytočil telefonní číslo odcizeného mobilu. Policisté se ani nedivili, když mobil začal vyzvánět v kapse kontrolovaného muže. Ten už nezapíral a přiznal, že telefon odcizil,“ konstatovala Papežová s tím, že zloděj skončil v policejní cele.

„Při orientační dechové kontrole nadýchal do přístroje hodnotu 4,37 promile alkoholu,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám