Hlavní obsah

Ruce z Kunratického potoka patří k tělu z Krejcárku

Novinky, Petr Nový
Praha

Pražští kriminalisté ve středu potvrdili, že nálezy částí lidského těla na různých místech města spolu souvisí a s největší pravděpodobností patří jednomu tělu. V sobotu bylo nalezeno torzo lidského těla v lesoparku Na Krejcárku, na začátku měsíce byly nalezeny ruce v Krči.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Výjezd policie na místo nálezu rukou v Krči

Článek

Od sobotního nálezu torza lidského těla kriminalisté zjišťovali, komu ostatky patří. Výrazně přitom pomohla soudní pitva. Díky té kriminalisté vědí, že ostatky patří ženě ve věku 40 – 45 let, přibližně 175 cm vysoké štíhlé postavy, která měla světlé vlasy. Poměrně konkrétním markantem je mateřské znaménko, které měla žena na levém rameni poblíž klíční kosti,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Výsledky soudní pitvy vypovídají o velice pravděpodobné souvislosti mezi oběma nálezy. Tedy mezi nálezem lidských rukou 6. prosince v Praze 4 a lidského torza nalezeného 24. prosince v lesoparku Na Krejcárku. K definitivnímu prokázání, že ostatky patří jedné a té samé osobě zadali kriminalisté znalecký posudek z oboru genetiky.

Žádost k veřejnosti o pomoc

Úmrtí ženy, které patří nalezené ostatky, datují lékaři nejpozději na pátého prosince letošního roku.

Kriminalisté se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při objasňování popsaného případu. Především by přivítali informace k osobě, která v období posledního měsíce přinesla do zmiňovaného lesoparku černý igelitový pytel, do kterého bylo torzo zabaleno. Stejně tak by přivítali jakékoliv konkrétnosti týkající se nálezu lidských rukou v Praze 4.

V Krči objeveny ruce bez tělaVideo: Jiří Forman, Novinky

Policisté z tohoto místa také apelují na všímavost občanů, kteří v období posledního měsíce postrádají ženu odpovídající shora uvedenému popisu. Především je tato výzva směřována například hostinským, prodavačům a jiným obdobným pracovníkům, kteří nejpozději od pátého prosince postrádají svého stálého hosta, či zákazníka.

Informace související s popsanou událostí, kterou kriminalisté prošetřují pro podezření z trestného činu vraždy, mohou občané předat cestou linky 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám