Hlavní obsah

Zásahová jednotka si s bezpečnostními dveřmi drogového dealera poradila

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Devětatřicetiletého recidivistu zadrželi v těchto dnech šumperští policisté. „Na jeho zatýkání musela být povolána zásahová jednotka, která má zkušenosti s překonáváním speciálně upravených dveří a se zatýkáním nebezpečných pachatelů,“ informoval Právo ve středu šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Foto: Hynek Paštěka, Právo

Ilustrační foto

Článek

Pachatel podle něj pokračoval v trestné činnosti, byť byl za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy nedávno odsouzen k 15 měsícům odnětí svobody s 30měsíční zkušební dobou.

Policisté zjistili, že se muž ubytoval v Prievidzské ulici v Šumperku, kde od srpna do 15. prosince vyráběl pervitin. Léky k jeho výrobě si vozil z Polska. Část produkce užíval pro vlastní potřebu a ostatní prodával po Šumpersku dalším osobám.

„Za jeden gram si v průměru účtoval kolem jednoho tisíce korun. Vydělané peníze používal pro nákup potřebných surovin k výrobě drogy a také pro vlastní potřebu k pokrytí životních nákladů. Zároveň si do bytu pořídil speciální bezpečnostní dveře řádově za desítky tisíc korun,“ uvedl Bednařík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám