Hlavní obsah

Lupiči vykradli v Hodoníně zlatnictví

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Tři neznámí pachatelé první pracovní den po štědrovečerních svátcích v úterý dopoledne přepadli zlatnictví v Hodoníně. Prodavačku oloupili o šperky odhadem za statisíce. Loupež se naštěstí obešla bez zranění.

Foto: Profimedia.cz

Skupina uloupila šperky za statisíce korun. Ilustrační foto

Článek

"Po pachatelích policie pátrá," uvedl hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník. Zároveň doplnil, že je také možné, že poblíž prodejny mohlo čekat na lupiče zaparkované vozidlo. „Žádáme případné svědky, kteří si v uvedenou dobu mohli na tomto místě něčeho podezřelého všimnout, aby se nám co nejdříve ozvali na linku 158,“ žádá policista veřejnost.

Loupež se stala přibližně v 10:30 v prodejně na Národní třídě. Policie zatím neupřesnila, zda lupiči byli ozbrojeni.

Poslední přepadení zlatnictví se v Hodoníně se odehrálo koncem listopadu. Lupiči si tehdy pod pohrůžkou použití pistole odnesli šperky za více než milión korun. Čtveřici mužů dopadla policie brzy poté v Uherském Hradišti. Nyní všem hrozí až 12 let vězení.

Dopadeni už byli také lupiči, kteří v prosinci přepadli zlatnictví ve Vídeňské ulici v Brně. Uprchli odtud s prázdnou, prodavačka se jim postavila na odpor. Hlídky je zadržely nedaleko místa činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám