Hlavní obsah

Řidič narazil s autem do stromu, utekl a vůz nechal shořet

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Šest dopravních nehod během jediného dne vyšetřovali policisté na Znojemsku na Štěpána. Nešlo přitom většinou o žádné banální ťukance. Mezi nehodami byla i jedna smrtelná a také zcela shořelé auto bez poznávacích značek a bez řidiče.

Článek

Kolotoč náročné služby začal v jednu hodinu v noci ve Znojmě v ulici Jana Palacha. Zatím neznámý řidič tam poškodil podstavec sochy a ujel. Způsobil tím škodu pět tisíc korun. O hodinu později se u obce Miroslav stala dopravní nehoda se smrtelným zraněním. Nepřipoutaný řidič zřejmě pod vlivem vysoké rychlosti vyletěl po smyku ze silnice, několikrát se převrátil a ve zcela zdemolovaném voze zemřel.

Po půl druhé odpolední projížděl historickým centrem města Znojma jedenačtyřicetiletý šofér z Olomoucka s nákladním vozem Mercedes. Na Masarykově náměstí zachytil bokem o stojící osobní vozidlo BMW. Způsobil tak škodu pětašedesát tisíc korun. Na Mikulášském náměstí nacouval do sochy. Způsobená škoda je odhadnuta na pětatřicet tisíc korun.

O deváté hodině večerní havaroval neznámý řidič s osobním vozem Renault na silnici mezi obcemi Šatov a Chvalovice. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy projíždění zatáčky, dostal smyk a v příkopu narazil do stromu. Auto bez registračních značek zcela shořelo. Na místě se nikdo nenacházel.

„Majitele auta jsme zjistili podle čísla na motoru. Dále budeme zjišťovat skutečného řidiče, který z místa utekl.“ uvedla policistka Marie Drahokoupilová. Před jedenáctou hodinou v noci se stala další velmi vážná havárie. U obce Dobelice vyjel ze silnice a narazil do stromu osobní vůz Mazda 323. Náraz byl tak silný, že se volant i s palubní deskou posunul až ke stropu vozu. Třiadvacetiletý řidič ze Znojemska vyvázl s těžkým zraněním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám