Hlavní obsah

Zloději o Vánocích na hřbitově ukradli rámečky z 31 hrobů

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Smutný konec roku připravil jednatřiceti pozůstalým rodinám dosud neznámý zloděj, který během vánočních svátků úřadoval na hřbitově v Ostravě-Svinově. Zloděj na náhrobcích rozbíjel prosklené vitríny, ze kterých kradl rámečky vyrobené převážně z drahých kovů. O případu informovala v úterý mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Řádění neznámého zloděje neušlo 31 hrobů. „Policisté ohledali místo a nyní jsou před nimi výslechy poškozených. Škoda na majetku nebyla dosud specifikována, v úvahu nyní připadá kvalifikace pro přečiny poškození cizí věci, krádež a výtržnictví,“ uvedla Holčáková.

Dosud se přesně neví, kdy přesně zloděj na hřbitov vnikl, bylo to ale někdy mezi Štědrým dnem a pondělním polednem. Policie nyní hledá svědky, kteří si všimli během Vánoc něčeho podezřelého. „Informace svědků přijmeme na lince 158,“ uvedla mluvčí.

Podobný případ řešila policie v uplynulém roce také na největším ostravském hřbitově ve Slezské Ostravě. V tomto případě se podařilo zločin objasnit, z krádeží policie obvinila 34letého muže, který by měl na začátku příštího roku stanout před soudem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám