Hlavní obsah

Auto v Ostravě zabilo chodce, další smrtelná nehoda na Opavsku

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, Aleš Honus

Mimořádně tragický byl závěr vánočních svátků na silnicích v Moravskoslezském kraji. V neděli večer v Ostravě-Proskovicích zabilo auto osmačtyřicetiletého muže, který vozu pravděpodobně v silné opilosti vstoupil do jízdní dráhy. Jen o hodinu a půl později byla v havarovaném automobilu, který sjel ze silnice do potoka v Ludgeřovicích na Opavsku, nalezena mrtvá dvaatřicetiletá řidička.

Článek

První tragická nehoda se stala v 18 hodin ve Staroveské ulici v Ostravě-Proskovicích. „Osmačtyřicetiletý chodec zřejmě vrávoravě vstoupil či upadl z bezprostřední blízkosti do jízdní dráhy Škody Octavia, řízené 45letým mužem. Při střetu utrpěl chodec těžká poranění, následně svému zranění podlehl,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Řidič octavie nebyl ovlivněn alkoholem. Nakolik byl opilý chodec, zjistí až soudní pitva. Policie nyní hledá svědky.

„Chodec měl v průběhu dne požívat alkohol a byl také před dopravní nehodou v restauraci. Okolnosti události i nadále prověřujeme, žádáme všechny svědky, aby jakoukoliv informaci k nehodě oznámili na lince 158. Po nehodě měla poblíž zastavit Škoda Fabia, ve voze cestoval snad muž. I tohoto svědka žádáme, aby nás kontaktoval,“ řekla mluvčí.

Další mrtvý v Ludgeřovicích

Další tragická nehoda se stala v pondělí po dvacáté hodině v nedalekých Ludgeřovicích. „Řidička z dosud nezjištěných příčin vjela vpravo mimo vozovku, narazila do plynového vedení a poté do mostní konstrukce,“ popsal nehodu mluvčí opavské policie René Černohorský.

Osobní automobil zůstal po nehodě nalezen zaklíněný v potoku pod mostkem, tělo řidičky museli vyprostit hasiči. „Po vyproštění zjistila zasahující lékařka, že postižená utrpěla mnohočetná poranění neslučitelná se životem. Na místě jim podlehla, záchranáři jí už nemohli nijak pomoci,“ konstatoval mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám