Hlavní obsah

Havarovaný jeep spadl na koleje, posádka včas vyskočila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BENEŠOV

O velkém štěstí může hovořit mladá dvojice, která v noci na středu havarovala s vozem Jeep Cherokee na Benešovsku. Vůz vyjel ze silnice a zřítil se ze srázu na koleje. Devětadvacetiletý řidič a jeho spolujezdkyně stačili z převráceného vozu vylézt ještě předtím, než do vraku narazil přijíždějící nákladní vlak.

Článek

Řidič jeepu havaroval po dnešní půlnoci, když nezvládl jízdu na zasněžené silnici mezi obcemi Heřmaničky a Votice. "V pravotočivé zatáčce před železničním mostem dostal vlivem nepřiměřené rychlosti smyk, přejel do protisměru a poté jeho vozidlo sjelo z prudké stráně do kolejiště," popsala mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Jeep zůstal převrácený na střeěe na kolejích. "Lehce zraněná osádka vozidlo opustila a krátce poté do jeepu narazil projíždějící vlak, který ho před sebou tlačil ještě 120 metrů," pokračovala Budská. Mluvčí Českých drah Pavel Tesař však tuto informací popřel: "Vlak stačil zastavit ještě před překážkou a ke srážce nedošlo."

Vlaky nejezdily 4 hodiny

Zranění muže a ženy ošetřili lékaři v benešovské nemocnici, řidiče si nechali na pozorování.

Vrak auta odstranili hasiči. "Doprava na železniční trati Praha - České Budějovice byla na čtyři hodiny omezena. Náhradní autobus jsme nasadili pouze u jednoho spěšného vlaku," dodal Tesař.

"Dechové zkoušky provedené u strojvedoucího vlaku a řidiče vozidla jízdu pod vlivem alkoholu vyloučily. Další okolnosti šetří policie," dodala Budská. Pokud se prokáže, že nedošlo u automobilu k technické závadě, hrozí řidiči trestní stíhání. Celková škoda byla podle Budské vyčíslena na 210 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám