Hlavní obsah

Kušnierz i další obvinění zůstanou ve vazbě

Právo, Aleš Pelikán

Někdejší šéf Úřadu Regionální rady Severozápad Petr Kušnierz zůstane spolu s dalšími třemi společníky obviněnými z korupce i nadále ve vazbě. O propuštění požádali minulý týden, soud jim ve čtvrtek nevyhověl a žádost zamítl.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Petr Kušnierz při příchodu do soudní síně

Článek

O případném propuštění z vazby soud jednal neveřejně, předsedkyně Kamila Elsnicová proto nechtěla podávat žádné informace dříve, než je obdrží obžalovaní. Informaci, že všichni zůstanou ve vazbě i přes svátky, potvrdila Kušnierzova obhájkyně Helena Tukinská.

Obhájci obviněných chtějí i nadále proti vazbě bojovat, domnívají se, že vazební důvody již pominuly. Obžalovaní budou ve věznici nejméně do 11. ledna, pak má soud rozhodovat o jejím prodloužení.

Kušnierz si měl podle obžaloby prostřednictvím svých kumpánů říkat až o 10procentní úplatky z přidělených dotací. Svou vinu od začátku popírá.

"Chtěl bych na svátky zpátky k rodině, jsem ve vazbě už devět měsíců," uvedl minulý pátek u soudu.

Obžalován byl ze zneužití pravomoci veřejného činitele a s dalšími třemi osobami i z přijetí úplatku. Od března jsou všichni ve vazbě. Spolu s nimi jsou obžalováni další tři lidé z uplácení. Soudní jednání bude pokračovat 23. ledna, další jsou naplánována i na únor.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám