Hlavní obsah

Rodiče podle policie týrali malého syna, ten přišel trvale o zrak

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Kriminalisté zadrželi počátkem minulého týdne 38letého muže ze Svitavska, který je podezřelý z týrání několikaměsíčního syna. Ten po útocích utrpěl vážné zranění hlavy, po kterém přišel trvale o zrak. Policie o případu informovala v tomto týdnu. Z týrání je obviněna také matka dítěte.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle kriminalistů je muž podezřelý z dlouhodobého týrání svého několikaměsíčního syna. „Muž svého syna údajně opakovaně surově fyzicky napadal, čímž mu měl způsobit velmi vážné zranění hlavy spojené s trvalou ztrátou zraku,“ řekla mluvčí policie Eva Maturová.

„Proti muži bylo zahájeno trestní stíhání pro zločin týrání svěřené osoby, spáchaného v souběhu se zvlášť závažnými zločinem těžkého ublížení na zdraví, za což mu hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody,“ doplnila mluvčí.

Z rukou kriminalistů si převzala obvinění ze spáchání trestného činu týrání svěřené osoby i 22letá matka dítěte, která je stíhána na svobodě. Té v případě prokázání viny hrozí dvou až osmileté vězení.

Otec dítěte je v současné chvíli ve vazební věznici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám