Hlavní obsah

Pobodala druha kuchyňským nožem, skončila ve vazbě

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Osmatřicetiletá žena z Pardubic-Polabin skončila ve vazební věznici poté, co koncem minulého týdne dvakrát bodla kuchyňským nožem do hrudi svého o dvanáct let staršího druha.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vyšlo najevo, že po předchozí slovní rozepři a pití alkoholu měla osmatřicetiletá žena dvakrát bodnout kuchyňským nožem do hrudi svého o dvanáct let staršího druha,“ uvedla Právu policejní mluvčí Eva Maturová.

Žena po vražedném útoku navíc odmítla svému příteli pomoci. Tu mu přivolali až její rodiče poté, co za nimi silně krvácející muž musel ujít více než sto metrů.

„Těžce zraněný muž byl poté ihned převezen záchrannou službou do nemocnice, kde se okamžitě podrobil lékařskému zákroku,“ upřesnila Maturová. V tuto chvíli je podle informací Práva pobodaný muž mimo ohrožení života.

Útočnice se po svém činu nesnažila utéct. Kriminalisté ji zadrželi v jejím bytě, kde k útoku došlo.

„Soudce na návrh státního zástupce poslal ženu do vazební věznice,“ dodala policejní mluvčí. V případě, že soud ženu obviněnou z pokusu o vraždu uzná vinnou, může jít do vězení až na osmnáct let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám