Hlavní obsah

Srážka kamiónů komplikovala 11 hodin dopravu na dálnici D1

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hranice na Moravě

Bezmála jedenáct hodin komplikovala ve středu dopravu na dálnici D1 poblíž Hranic na Přerovsku nehoda dvou zahraničních kamiónů. Ke srážce, která se naštěstí obešla bez zranění, došlo v krátce po půlnoci, silnice byla plně zprovozněna v 10.50 hodin. Právu to řekl mluvčí krajského policejního ředitelství v Olomouci Michal Pižurin.

Článek

„Řidič maďarského kamiónu se zřejmě plně nevěnoval řízení a narazil do polského kamiónu, který stál kvůli defektu v odstavném pruhu,“ uvedl policejní mluvčí. Kvůli odklízení vraků byl úsek dálnice nejprve několik hodin zcela uzavřen, ráno pak byl úsek průjezdný pouze levým pruhem.

„Jedno z vozidel zůstalo po kolizi na boku a zcela zablokovalo všechny průjezdné pruhy ve směru z Olomouce na Ostravu. I přes zcela zdemolovanou kabinu převráceného nákladního vozidla se řidič z vraku dostal sám bez cizí pomoci,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Hasiči podle něj na místě likvidovali únik provozních kapalin na komunikaci. Vzhledem k jeho velkému rozsahu povolal velitel zásahu na místo chemický automobil centrální požární stanice v Přerově. Z komunikace museli hasiči také odstranit část převáženého materiálu, který na ní po kolizi zůstal.

„Škoda, která při nehodě vznikla, byla zatím odhadnuta na 750 tisíc korun,“ dodal Pižurin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám