Hlavní obsah

Trojice podvodníků okradla přes internet stovky lidí

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Stovky lidí z celého Česka naletěly podvodníkům, kteří prostřednictvím internetu nabízeli k prodeji mobilní telefony a herní konzole. Přestože jim poslali peníze, nabízeného zboží se nedočkali. Olomoučtí kriminalisté, kteří na případu pracovali, zadrželi v závěru minulého týdne tři podezřelé.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Dodání zboží za výhodnou cenu bylo podmíněno předchozí platbou na určený bankovní účet, přičemž po obdržení platby nebylo zboží ze strany pachatelů nikdy dodáno,“ řekla Právu v úterý olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Kriminalisté již pachatelům, které zadrželi v Olomouci, sdělili obvinění z trestného činu podvodu. „Na návrh státního zástupce a z rozhodnutí soudce se nyní všechny zadržené osoby nacházejí ve vyšetřovací vazbě. V případě prokázáni viny jim hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ uvedla mluvčí.

Počet poškozených osob podle ní již nyní přesáhl číslo 440, ale ani toto není konečné. „Stále se ještě ozývají z celé republiky další poškození. Způsobená škoda prozatím přesáhla částku 1,4 miliónu korun, ale ani tato částka není konečná,“ dodala Štrbáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám