Hlavní obsah

Náklaďák s trhavinou narazil do domu ve Zlobicích

Právo, jr
Aktualizováno

Nákladní vůz s nákladem jedné a půl tuny průmyslové trhaviny havaroval v pátek odpoledne do rodinného domku ve Zlobicích na Kroměřížsku.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V 17:30 mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová dementovala prvotní policejní informace, podle kterých mělo jít o převáženou zábavní pyrotechniku. Nehoda byla hlášena před 16. hodinou odpoledne.

„Podle informací, které sdělil zástupce firmy, jíž vůz s nákladem patřil, převáželo nákladní auto trhaviny nespotřebované v lomu v Brně. Šlo o dvě tuny trhavin. Náklad byl podle našich zjištění zcela v souladu s předpisy zajištěn, výbuch trhaviny nehrozil,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček,

„V první informaci došlo k nepřesnosti. Vůz nesl označení výrobce, který se zabývá i produkcí pyrotechniky,“ uvedla Kyšnerová a potvrdila, že v nákladu bylo mimo jiné i 47 kilogramů dynamitu.

„Řidič dostal s vozidlem na mokré vozovce ve Zlobicích v pravotočivé zatáčce smyk a kabinou narazilo do domku. Škoda na domu je předběžně 50 tisíc korun, na nákladním autě 100 tisíc korun,“ řekla Kyšnerová.

Policie prostor kolem místa nehody uzavřela. „Řidiče museli hasiči ze sevření poničené kabiny vyprostit, byl převezen se zraněním do nemocnice. Vůz se podařilo odtáhnout a náklad bezpečně přeložit a odvézt,“ uvedl Mitáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám