Hlavní obsah

Žena v noci skočila z Karlova mostu do Vltavy

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Do Vltavy skočila v noci na pátek v Praze z Karlova Mostu mladá žena. Po chvíli plavání zmizela pod vodou, záchranáři ji našli a podařilo se u ní obnovit životní funkce. Po převozu do nemocnice ale zemřela.

Foto: Novinky

Pohled na Karlův most

Článek

Záchranáři byli na Karlův most přivoláni po půlnoci s tím, že volající oznámil osobu ve Vltavě. Asi pětadvacetiletá žena skočila do ledové vody, uplavala několik metrů a zmizela pod hladinou.

Na místo ihned vyjeli také hasiči a policisté. „Po nalezení a vytažení ženy na břeh, zahájili policisté laickou masáž srdce, na kterou navázali po příjezdu záchranáři. Za kontinuální mechanické resuscitace byla pacientka převezena do Ústřední vojenské nemocnice,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová. Tam žena zemřela.

U podobného případu zasahovaly posádky pražských záchranářů také během předchozí noci pod Štefánikovým mostem.

„Tehdy zachraňovaly po tonutí ve Vltavě 23letou ženu, která byla následně s podchlazením organismu předána do péče zdravotníků Nemocnice Na Františku,“ doplnila Ernestová.

Reklama

Výběr článků

Načítám