Hlavní obsah

Devítiměsíční holčička v Zašovicích byla asi zavražděna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

Devítiměsíční holčička v Zašovicích byla asi zavražděna. Vyplývá to z předběžného výsledku pitvy, řekla v pátek krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Jaroslav Šnajdr, Právo

Dům v Zašovicích na Třebíčsku

Článek

Ve středu večer našla matka doma i zemřelého devětadvacetiletého otce dítěte. Podle informací v médiích se oběsil. Policie tuto informaci zatím nepotvrdila.

Úmrtí dítěte teď kriminalisté vyšetřují jako možnou vraždu. "Další výsledky pitvy nemáme, takže je předčasné k nim něco říkat, ať už k holčičce nebo k tatínkovi," uvedla mluvčí.

Ve stejné rodině už v červenci zemřel pětiletý chlapec. I jeho smrt prověřovali policisté, ale nepodařilo se zatím prokázat cizí zavinění.

Foto: Jaroslav Šnajdr, Právo

Na zahradě domu v Zašovicích stále stojí traktůrek, z něhož údajně spadl v létě pětiletý syn a na následky zranění pak zemřel.

"Tento případ ještě není ukončen. Čekáme na genetické expertízy," řekla Čírtková. Vážně zraněný hoch zemřel v brněnské nemocnici. Jeho příbuzní prý říkali, že se zranil, když spadl z traktůrku.

Problémy v minulosti

Podle informací Práva žila žena s partnerem a dětmi v Zašovicích od začátku letošního roku. V obci s nimi žádné problémy nebyly. Předtím bydleli v Přibyslavicích.

Tam v době, kdy žena žila ještě s předchozím partnerem, sousedé několikrát upozorňovali na to, že žena s dítětem téměř nevycházela ven a z domu se ozýval dětský pláč. Starosta se proto obrátil na sociální odbor v Třebíči i Jihlavě.

Pak se žena přestěhovala k novému příteli a problémy pominuly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám