Hlavní obsah

Obvinění z vraždy Vytopila zřejmě zůstanou ve vazbě

Právo, pko
Brno

Brněnský Krajský soud ve čtvrtek při neveřejném zasedání rozhodoval o stížnosti na vazbu, kterou si podala dvojice obviněných z vraždy někdejšího místostarosty Brna-Židenic Aleše Vytopila.

Článek

Soud nechtěl výsledek jednání komentovat, podle informací Práva ale zřejmě obviněný Filip O. a jeho bývalá žena Radka O. zůstanou i nadále za mřížemi brněnské vazební věznice.

„Jak soud rozhodl, vzhledem k neveřejnosti jednání nelze sdělit až do chvíle, kdy bude usnesení doručeno účastníkům řízení. Kdy se tak stane, nelze v tuto chvíli přesně určit, usnesení musí být nejprve písemně vyhotoveno a poté bude doručováno soudem I. stupně, tedy Městským soudem v Brně,“ potvrdila mluvčí krajského soudu Miroslava Sedláčková.

Vytopil byl zavražděn 9. září zřejmě v Mariánském údolí v Brně, tělo pak bylo nalezeno o více jak dva měsíce později zakopané u Moravského Krumlova. Vrazi pak Vytopilovi ještě uřízli hlavu, kterou policisté zatím nenašli.

Podle kriminalistů mužova smrt nesouvisela s politickou kariérou, ale s prapodivným milostným mnohoúhelníkem, kam patřili i oba zadržení. V souvislosti s vyšetřováním policisté hledají svědka, který osudný večer 9. září projížděl na kole Mariánským údolím a mohl vidět muže sklánějícího se nad ležícím Vytopilem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám